Avondklok


Sinds zaterdag 23 januari is de avondklok van kracht. Dit heeft voor iedereen consequenties, zo ook in de verloskundige zorg.

De avondklok gaat in vanaf 21:00 uur. Het doel van de avondklok is om in de avond zo min mogelijk bewegingen te hebben op straat en dus voor minder onderlinge contacten te zorgen. De komst van een baby is uiteraard niet te plannen. Onze zorg gaat dus ook gewoon door! Tijdens deze uren kunnen wij jullie gewoon bezoeken voor een (beginnende) bevalling of voor andere spoedeisende zorg.

Spoedzorg zal ten allen tijde mogelijk zijn. Wij hebben in de uitoefening van ons beroep een ontheffing van de avondklok. We kunnen en mogen dus altijd over straat om jullie zorg te leveren!

Ook jullie mogen je als wij dit noodzakelijk achten, naar onze praktijk of het ziekenhuis verplaatsen. Ben je bijna uitgerekend, zorg dan alvast voor een ingevulde 'eigen verklaring avondklok' in je vluchttas. Vergeet hierbij ook je partner en een eventuele oppas niet! Naast deze verklaring moet je ook een ID-bewijs kunnen tonen wanneer hier om gevraagd wordt.
Als er sprake is van een noodsituatie of dringende spoed en is het niet mogelijk is om eerst een formulier op te halen of te printen, heb je een geldige reden om buiten te zijn zonder formulier.

De avondspreekuren zullen om 20.30 uur stoppen zodat er voor iedereen voldoende tijd is om voor 21.00uur thuis te zijn. Heb je in de periode tot 9 februari al een afspraak staan na 20.30 uur? Onze assistente neemt contact met jullie op voor het verplaatsen van deze afspraak.

Kom zoveel mogelijk alleen naar de controles op de praktijk. Als er voor jullie noodzaak is, kan je partner uiteraard mee komen. Overleg dit dan vooraf even met 1 van onze assistentes zodat zij kan inschatten of je afspraak dan eventueel verzet moet worden.

Wij zijn er ons van  bewust dat het corona virus en alle maatregelen allerlei vragen en zorgen met zich mee kunnen brengen.  Heb je vragen over het corona virus of de aangepaste zorg? Ben je meer ongerust vanwege het virus? Geef het bij ons aan. Laat het ons weten!

Wij staan 24/7 voor jullie klaar!

Nederlands