Onze zorg in de kraamtijd

Wij, verloskundigen van Utrecht | Oost, zijn gedurende je kraamtijd verantwoordelijk voor de medische zorg van jou en je baby. Naast de begeleiding die jullie krijgen van de kraamverzorgster, doen wij dan ook een aantal medische controles, beantwoorden we jullie vragen en geven we adviezen.
We houden tijdens onze bezoeken rekening met jullie slaaptijd: tussen 13.00 -15.00 proberen wij jullie niet te bezoeken. Bij drukte kunnen wij dit niet garanderen. Bel met vragen of problemen tijdens je kraamperiode altijd met de dienstdoende verloskundige: 06-51639034.

Onze zorg na een bevalling met de gynaecoloog


Verloskundigenpraktijk Utrecht | Oost kan ook je kraambed begeleiden wanneer je vanwege een medische indicatie onder begeleiding bent van een gynaecoloog. Als je dat wilt, spreek dat met ons af én laat je gynaecoloog weten dat wij het kraambed begeleiden. Het ziekenhuis brengt ons op de hoogte van de bevalling en geeft door wanneer je naar huis gaat. De dag na thuiskomst komen we bij je langs. Mocht je onverhoopt niets van ons vernemen? Bel dan de dienstdoende verloskundige op 06-51639034.
Wil je je aanmelden voor kraambed controle's? Dit kan met het aanmeldformulier of telefonisch op 030-2804904

Afsluiting van de kraamweek


Als alles goed met je gaat, sluiten we je kraambed na de eerste week af. Zes weken na de bevalling hebben we een nacontrole op de praktijk. Je kunt zelf kiezen of je deze controle wenst. Om een afspraak te maken voor een nacontrole, kun je ons bellen of mailen.

Tijdens de nacontrole kunnen we de bevalling nog eens nabespreken en zo nodig controleren we je hechtingen, bloeddruk en/of ijzergehalte (hemoglobine). Er is tijdens de nacontrole natuurlijk ook ruimte om vragen te stellen. De nacontrole is meestal een prettige afsluiting van je "zwangere" periode.

Ben je tijdens de bevalling onder zorg van het ziekenhuis? Meestal is het prettig om de nacontrole dan in het ziekenhuis te laten plaatsvinden. Ook hier is het mogelijk om je bevalling na te bespreken en misschien al een plan te maken voor een eventueel volgende bevalling.