Studenten


Binnen onze praktijk lopen regelmatig studenten verloskunde uit Maastricht stage. Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een goede opleiding voor nieuwe collega’s in ons vak.

Studentbegeleiding

We geven begeleiding aan studenten uit alle studiejaren van de vierjarige opleiding. Studenten leren zelfstandig te werken onder onze begeleiding. Ze zijn aanwezig bij spreekuren, bevallingen en kraambedden. Eerstejaars studenten kijken voornamelijk, tweede- en derdejaars studenten verrichten deelhandelingen. Vierdejaars studenten werken soms aan het einde van hun stage, zelfstandig op het spreekuur en tijdens de kraamvisites. Studenten begeleiden nooit alleen een bevalling.

De eindverantwoordelijkheid ligt altijd bij de verloskundige.

Aanwezigheid student

Veel cliënten ervaren de aanwezigheid van een student als positief. Op het bord in de wachtkamers, op onze social media en op deze website lees je welke studenten stage bij ons lopen. Je kunt de student tegenkomen bij je spreekuurconsult, tijdens je bevalling of bij kraamvisites.  Heb je vragen over of bezwaar tegen het aanwezig zijn van een student bij je controle? Meld dit dan bij onze assistente of bij ons.

Iris van Kelegom


Maandag 19 april 2021 is veloskundige in opleiding Iris van Kelegom gestart aan haar 10 weekse eindstage bij ons in de praktijk. Iris is 4e jaars studente aan de Academie Verloskunde Maastricht. Je kan haar tegenkomen tijdens het spreekuur, je bevalling en tijdens een kraamvisite. Mocht je bezwaar hebben tegen haar aanwezigheid tijdens jouw controle, laat het ons dan gerust weten.

Eline van Rossum


Vanaf maandag 21 juni 2021 start veloskundige in opleiding Eline van Rossum haar 10 weekse eindstage bij ons in de praktijk. Eline is 4e jaars studente aan de Academie Verloskunde Maastricht. Je kan haar tegenkomen tijdens het spreekuur, je bevalling en tijdens een kraamvisite. Mocht je bezwaar hebben tegen haar aanwezigheid tijdens jouw controle, laat het ons dan gerust weten.