24/10/2023

Virtuele rondleiding Geboortehuis Utrecht

Wil je een kijkje nemen in Geboortehuis Utrecht? Dat kan hier! Deze video geeft een compleet beeld van het Geboortehuis en hoe kraamverzorgenden en je verloskundige voor je zorgen. Het is ook mogelijk om een rondleiding in het Geboortehuis zelf te krijgen. Voor het inplannen van een afspraak voor een rondleiding kun je mailen naar info@geboortehuisutrecht.nl. Voor uitgebreide informatie over bevallen in het Geboortehuis kan je terecht op www.geboortehuisutrecht.nl.
08/06/2022

Centering Pregnancy

Binnen onze praktijk starten we iedere 6-8 weken een nieuwe Centering Pregnancy groep. We kiezen bewust voor niet te grote groepen (+/- 10 zwangeren) zodat er een fijne groepsdynamiek is. We zijn zelf enthousiast over de groepsconsulten: “perfecte voorbereiding”, “veel steun aan elkaar”,”gezellig” waren bijvoorbeeld woorden die we terugkregen in de evaluatie.Wil je meer weten of je aanmelden voor een groep? Centering Pregnancy
01/08/2021

13 wekenecho

13 wekenecho/ 1e trimester SEO Vanaf 1 september 2021 kan je ervoor kiezen om een 13 weken echo (ook wel eerste trimester SEO) te laten doen. Wij zullen je erover informeren als jij hiervoor in aanmerking komt. Wat houdt het in: De 13wkn echo is een medisch onderzoek dat je kunt laten doen als je tussen de 12+3 en 14+3wkn zwanger bent Het is een extra onderzoek naar lichamelijke afwijkingen bij het kindje Het is een aanvulling op de 20wkn echo en vervangt deze niet Bij de 13wkn echo wordt niet gekeken naar het geslacht van de baby Zowel de 13wkn als de 20wkn geven geen garantie op een gezond kindje. Niet alle afwijkingen zijn op te sporen met deze echo’s De 13wkn echo wordt aangeboden in studieverband. Als je de echo wenst doe je automatisch ook mee aan de studie. Het is een keuze of je deze echo wil laten doen. Het is niet verplicht. De 13wkn echo wordt volledig vergoed door je zorgverzekeraar. Voor meer informatie klik hier. Veelgestelde vragen over 13 wekenecho.