08/06/2022

Centering Pregnancy

Binnen onze praktijk starten we iedere 6-8 weken een nieuwe Centering Pregnancy groep. We kiezen bewust voor niet te grote groepen (+/- 10 zwangeren) zodat er een fijne groepsdynamiek is. We zijn zelf enthousiast over de groepsconsulten: “perfecte voorbereiding”, “veel steun aan elkaar”,”gezellig” waren bijvoorbeeld woorden die we terugkregen in de evaluatie.Wil je meer weten of je aanmelden voor een groep? Centering Pregnancy
11/05/2022

Nieuwe waarneemster

01/08/2021

13 wekenecho

13 wekenecho/ 1e trimester SEO Vanaf 1 september 2021 kan je ervoor kiezen om een 13 weken echo (ook wel eerste trimester SEO) te laten doen. Wij zullen je erover informeren als jij hiervoor in aanmerking komt. Wat houdt het in: De 13wkn echo is een medisch onderzoek dat je kunt laten doen als je tussen de 12+3 en 14+3wkn zwanger bent Het is een extra onderzoek naar lichamelijke afwijkingen bij het kindje Het is een aanvulling op de 20wkn echo en vervangt deze niet Bij de 13wkn echo wordt niet gekeken naar het geslacht van de baby Zowel de 13wkn als de 20wkn geven geen garantie op een gezond kindje. Niet alle afwijkingen zijn op te sporen met deze echo’s De 13wkn echo wordt aangeboden in studieverband. Als je de echo wenst doe je automatisch ook mee aan de studie. Het is een keuze of je deze echo wil laten doen. Het is niet verplicht. De 13wkn echo wordt volledig vergoed door je zorgverzekeraar. Voor meer informatie klik hier. Veelgestelde vragen over 13 wekenecho.
29/04/2021

Update advies COVID-19 vaccinatie

Eind april 2021 heeft de multidisciplinaire werkgroep ‘COVID–19 en Zwangerschap’ het vaccinatie-advies aangepast en de volgende adviezen geformuleerd over vaccinatie tegen COVID–19 van vrouwen rondom kinderwens, zwangerschap en kraambed: De werkgroep adviseert gezonde zwangere vrouwen routinematig te vaccineren wanneer ze volgens de landelijke vaccinatiestrategie daarvoor in aanmerking komen. De werkgroep adviseert met nadruk aan vrouwen met onderliggende ernstige ziekte en die volgens de landelijke vaccinatiestrategie voor vaccinatie in aanmerking komen, zich te laten vaccineren,omdat de voordelen hiervan opwegen tegen de mogelijke nadelen. De werkgroep ziet geen bezwaar tegen vaccinatie van mannen of vrouwen in de preconceptionele periode bij een kinderwens of vruchtbaarheidsbehandeling. Hoewel de werkgroep bij voorkeur vaccinatie na het 1e trimester voorstaat, ziet zij vooralsnog geen bezwaar tegen vaccinatie in het 1e trimester en neemt zij aan dat toediening in deze fase van de zwangerschap ook veilig is. De werkgroep spreekt haar voorkeur uit om bij zwangere vrouwen en in het kraambed de vaccinatie met één van de mRNA–vaccins uit te voeren. De werkgroep is van mening dat vaccinatie kan plaatsvinden bij vrouwen die borstvoeding geven. Toekomstige studies moeten de veiligheid definitief bevestigen. Ongeacht de vaccinatiestatus blijven voor zwangere vrouwen net als voor anderen, de reguliere voorzorgsmaatregelen zoals handen wassen, afstand houden en het dragen van een mondneusmasker onveranderd bestaan. Meer informatie over vaccineren in de zwangerschap is te vinden op RIVM.nl Standpunt ‘Vaccinatie tegen COVID-19 rondom zwangerschap en kraambed’ Klik hier voor uitgebreidere informatie over onze coronamaatregelen op dit moment.