Als verloskundigen zijn wij gedurende je kraamtijd verantwoordelijk voor de medische zorg van jou en je baby. In de kraamweek komen wij dan ook een aantal keren langs en zijn we rechtstreeks telefonisch bereikbaar voor bijzonderheden of vragen. Naast de begeleiding die jullie krijgen van de kraamverzorgster, doen wij tijdens onze visites een aantal medische controles, beantwoorden we jullie vragen en geven we adviezen.
We houden tijdens onze bezoeken rekening met jullie slaaptijd: tussen 13.00u -15.00u proberen wij jullie niet te bezoeken. Bij drukte kunnen wij dit niet garanderen.

Bel met vragen of problemen tijdens je kraamperiode altijd met de dienstdoende verloskundige.

Onze zorg na een bevalling met de gynaecoloog


Verloskundigenpraktijk Utrecht-Oost kan ook je kraambed begeleiden wanneer je vanwege een medische indicatie onder begeleiding bent van een gynaecoloog. Als je dat wil, schrijf je dan tijdens je zwangerschap bij ons in én laat je gynaecoloog weten dat wij het kraambed begeleiden. Het ziekenhuis brengt ons op de hoogte van de bevalling en geeft door wanneer je naar huis gaat. De dag na thuiskomst komen we bij je langs. Mocht je onverhoopt niets van ons vernemen? Bel dan de dienstdoende verloskundige op 06-51639034.
Wil je je aanmelden voor kraambed controles? Dit kan via het inschrijfformulier of telefonisch op 030-2804904

Afsluiting van de kraamweek


Als alles goed met je gaat, sluiten we je kraambed na de eerste week af. Je kraamtijd loopt tot zes weken na de bevalling. In deze periode kan je ons altijd bellen of mailen met vragen over je eigen herstel, het verloop van de voeding of bij ongerustheid of vragen over jullie kindje. Na zes weken na de bevalling mag je als je dit wenst nog op een nacontrole op de praktijk komen. Je kunt zelf kiezen of je deze controle wenst. Om een afspraak te maken voor een nacontrole kun je ons bellen of mailen.

Tijdens de nacontrole kunnen we de bevalling nog eens nabespreken en zo nodig controleren we je hechtingen, bloeddruk en/of ijzergehalte (hemoglobine). Er is tijdens de nacontrole natuurlijk ook ruimte om vragen te stellen. De nacontrole is meestal een prettige afsluiting van je “zwangere” periode.

Ben je tijdens de bevalling onder zorg van het ziekenhuis? Dan is het meestal prettig om de nacontrole in het ziekenhuis te laten plaatsvinden. Ook hier is het mogelijk om je bevalling na te bespreken en misschien al een plan te maken voor een eventuele volgende bevalling.